KØBENHAVNS KOMMUNES BYGNINGSPRÆMIERING 2020

Foto: Laura Stamer

Københavns Kommune har siden 1903 præmieret smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg.
ELEFANTHUSET modtager i år Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2020, for ’En smuk transformation med en stor detaljerigdom’.

Begrundelsen for Elefanthusets præmiering lyder:
Huset virker til at være omsorgsfuldt i forhold til historien, forbrug af ressourcer og ikke mindst brugerne. Det er en meget respektfuld omdannelse med en flot balance mellem det eksisterende hus og de nye elementer. Der er arbejdet med utrolig flotte bygningsdetaljer og farvesammensætninger, der er flot afstemt med det gamle rum. En smuk transformation med en stor detaljerigdom.

Elefanthuset er stolt og begejstret!
Tak til Københavns Kommune, brugere, bestiller, bygherre og håndværkere for samarbejdet.

Læs Københavns Kommunes pressemeddelelse her: https://www.kk.dk/artikel/elefanthuset-de-gamles
Og se mere om projektet her: ELEFANTHUSET

Baggrund
Elefanthuset transformerer en eksisterende kapelbygning fra 1880’erne i De Gamles By på Nørrebro i København, til et nyt aktivitetscenter i tilknytning til Center for Kræft og Sundhed København (CKSK).
Center for Kræft & Sundhed København er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse og centret tilbyder rehabilitering til borgere i Københavns Kommune, der har eller har haft kræft, samt rådgivning og støtte til alle, der er berørt af kræft.
De nye faciliteter i Elefanthuset benyttes til træningsaktiviteter, mindfulness, yoga, foredrag osv.
En del af huset er, efter internationalt forbillede, indrettet som et såkaldt ’Men’s Shed’ eller ’Mænds Mødested’ med aktiviteter målrettet kræftramte mænd.