RANDERS MUNICIPALITY ARCHITECTURE PRIZE 2019

We are proud to announce that our nature center ‘Myretuen’ (‘The Ants Hill’) in the city of randers, Denmark, receives Randers Municipality Architecture Prize 2019.

In the motivation the jury states:
‘The Ants Hill project is awarded for it’s distinct yet humble and low-key architecture that draws attention without competing with the nature where it is situated.
All materials are wood which gives a robust and warm character to the building, outside as well as inside.
The small building is welcoming for visitors of all ages and together with the wooden paths that leads out into the nature, the auditorium stairs and the other architectural elements, the building act as an open invitation to come and play, learning and other activities on the edge of nature’

The nature center ‘The Ants Hill’ has been developed by LETH & GORI og Elkiær + Ebbeskov Architects in collaboration with Randers Produktionshøjskole, The city of Randers, Bysekretariatet, Nordre Fælleds Venner and The Danish Nature Agency, based on a concept  initiated by The Danish Foundation for Sports and Culture Facilities  (Lokale- og Anlægsfonden) and The Danish Outdoor Council.