About Appreciation and Care

08.04.2014 / Udstillinger

DSC_0188-light
Installation view

About Appreciation and Care – architectural recordings en udstilling af arkitekt Heidi Svenningsen Kajita.

d. 14. marts 2013 – d. 16. maj 2014

man – Fre 9 – 17

Udstillingen viser arkitektoniske optagelser af inhabitation og byggeri processer i 1960 erne med moderne stor skala bolig projekter. Boliger, hegn, skoder, institutioner, vegetation og rod kan ses til at indramme gårdrum i sukkerknald planer. Beboere, ejendomsmæglere og kommuner har begge værdsat og plejet for disse steder over tid.

Heidi Svenningsen Kjaita viser relationen mellem inhabitation og materialitet i store ortografiske tegninger 180 x 230 cm i et mix af digital print og pensel på manifold, arkiv materialer og tekst dokumenter der refererer til den arkitektoniske specifikation. Med Fokus på seks steder i tre vidt forskellige steder i Albertslund, Malmö og Helsingborg dette forhør flyver igennem mental, fysisk, psykisk, kontekstuel og konceptuel aspekter af brug. Disse undersøgelser forsøger at udvide forståelsen for de tekniske perspektiver af arkitektur og udfordre den dominerende problem orienterede attitude på boligmarkedet i denne periode.

Dette arbejde kan i sig selv ses som en handling af forkærlighed for de ting og oplevelser der finder sted. Udstillingen skal ikke forstås som et færdigt produkt, men en pause i en allerede eksisterende proces.

Heidi Svenningsen Kajita er en arkitekt og skribent der arbejder med metoder og teorier der realtatere sig til arkitektur bør bruge pligter og forkærlighed. Hun afsluttede sin uddannelse fra University of East London hvor hun også underviser som senior forelæser for et par år. Heidi har været arkitekt i London. arbejdet i udstillingen er en del af et on-going ph. D. projekt på Det kongelige Danske Kunstakademi for Arkitektur, Design og Konservering.

DSC_0433_01
Drawing close-up 
Installation view
Installations view
Installation view
Installations view
Support dokument: arkitektonisk specifikation på de arkitektoniske tegninger i brug
Window
Vindue
Installation view
Installations view
Catalogue
Katalog
Albertslund drawing
Albertslund tegning
Drottninghög drawing
Drottninghög tegning
Lindängen drawing
Lindängen tegning


© 2022 LETH & GORI