Første spadestik på ByNaturrummet Myretuen i Randers

17.01.2017 / Nyheder

BYNATURRUM MYRETUEN
BYNATURRUM MYRETUEN

Den 17. januar 2017 tages første spadestik til opførelsen af ByNaturrummet ‘Myretuen’ på Nordre Fælled i Randers.

LETH & GORI og Elkiær + Ebbeskov Arkitekter har i samarbejde med Randers Produktionshøjskole, Randers Kommune, Bysekretariatet, Nordre Fælleds Venner og Naturstyrelsen Kronjylland, udviklet projektet på baggrund af Lokale og Anlægsfonden og  Friluftsrådets koncept ByNaturrummet.
Projektidéen søger at udvikle nye måder at trække friluftslivet ind i byerne og Myretuen er tænkt at fungere som et ubemandet støtte- og samlingspunkt, der bidrager til at øge naturforståelsen hos børn og unge, samt understøtte nye tendenser indenfor danskernes friluftsliv. ByNaturrummet skal understøtte den igangværende udvikling af naturområdet i et samarbejde mellem Partnerskabet og mange frivillige.
Visionen er, at skabe èt stort ByNaturrum for hele Randers, med en bred vifte af naturformidling og friluftsliv. ‘Myretuen’ søger at formidle begreberne “Bynatur” og ‘Byfriluftsliv’ på nytænkende måder og at vise nyskabende tiltag i funktion og arkitektur.

Byggeriet bliver etableret af lokale håndværkere, sammen med Randers Produktionshøjskole som vil bistå med hjælp og arbejdskraft fra eleverne hvor det er muligt.
LETH & GORI og Elkiær + Ebbeskov Arkitekter er totalrådgiver på projektet i samarbejde med LiW Planning og Bøegh Rådgivende Ingeniører.

Projektet har opnået bred støtte fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene formaal, Lokale og Anlægsfonden, Realdania Fonden, Frilufts Rådet og De Lokale Grønne Partnerskaber.


© 2022 LETH & GORI