LETH & GORI modtager pris fra Henning Larsens Fond

21.08.2020 / Nyheder

LETH & GORI er modtager af Henning Larsens Fonds pris 2020. Henning Larsens Fond, som hvert år på stifterens fødselsdag d. 20. august uddeler midler fra fonden, motiverer prisen således:

Tegnestuen har en spændvidde i sit virke, som burde overstige dens størrelse og i virkeligheden er tegnestue ikke særligt dækkende for LETH & GORI’s særlige måde at arbejde med arkitektur på.Ved siden af arbejdet med projekterne har LETH & GORI siden 2011 drevet arkitekturgalleriet ’Absalonsgade 21B’, som også er tegnestuens adresse, og ud over deres virke med tegnestue og galleri er Uffe Leth og Kasten Gori begge undervisere ved Kunstakademiets Arkitektskole.

De mange måder som LETH & GORI arbejder med arkitektur på; som praktiserende arkitekter, kuratorer, formidlere og undervisere, vidner om et syn på arkitekturen og en forståelse af arkitektens rolle hvor det arkitektoniske er generøst, det handler at skabe rum, i ordets bredeste forstand, for andre og for noget og hvor mediet er ubegrænset.

Vi har i Henning Larsens Fond ikke kunnet lade være med at drage paralleller mellem LETH & GORI’s og Henning Larsens egen praksis; med tegnestue, galleri og undervisning. I en tid hvor specialisering og vækst er generelle tendenser som desværre også skaber afstand mellem praksis, undervisning, forskning og formidling fremstår den bredde og nysgerrighed hvormed LETH & GORI’s dedikerede arbejde tager afsæt som et eksempel til inspiration og efterlevelse, som vi med legatet, ønsker at påskønne.

Henning Larsens Fond
Henning Larsens Fond ligger i naturlig forlængelse af grundlæggeren Henning Larsens interesse for at fremme og formidle arkitektur. Henning Larsens Fond blev stiftet af arkitekt Henning Larsen i 2001 og har hvert år foretaget legatuddelinger på stifterens fødselsdag d. 20. august. Fondens priser kan ikke søges, og fonden har til formål at støtte kvaliteten i dansk arkitektur. Legatfonden består af cand.mag. Lone Backe, kunsthistoriker og forfatter Bente Scavenius, arkitekterne Troels Troelsen, Ingela Larsson og Simon Ingvartsen, alle fra Henning Larsen, advokat Niels Bang samt Kent Martinussen, CEO i Dansk Arkitekturcenter (DAC).

Uffe Leth og Karsten Gori blev fejret torsdag d. 20. august ved en sammenkomst i Orangeriet i Kongens Have i København. Legatet er på 100.000 kr.

Læs hele fondens motivationstale her.

Foto af Agnete Schlichtkrull.


© 2022 LETH & GORI