MARK fernisering

13.10.2014 / Nyheder

MARK_01_WEB

Kom og se os til ferniseringen på keramikeren Lene Roehrig Kjærs udstilling MARK d. 17. oktober. Udstillingen begynder i den dobbelte betydning af ordet MARK. På dansk er MARK et større jord areal og på engelsk er MARK at skabe en usynlig tydelig indtryk i eller på noget.

Lene Roehrig Kjær har for nyligt flyttet fra København til landet på Lolland med hendes mand og lever nu på landet. Hendes arbejde er nu side om side med det materiale hun bruger mest som keramiker – jord.

‘som keramiker er jeg fascineret af at se markeringen af mennesket i leret og i verden. Når jeg arbejder med ler som keramiker, tester muligheder for det specifikke materiale, arbejder jeg med selve jorden. Jeg forsøger at indprinte mig selv i materialet og udbrede de historier det fortæller mig. I jeg er nysgerrig. Hvad er skjult i jorden og i leret? kan vi tale med jorden og hvad fortæller den hvis vi lytter?

Der var en der en gang fortalte mig at: “når vi dør bliver vi til ler…” Det havde en stor indflydelse på mig og jeg begyndte at føle en stærk kontakt med folk fra fortiden der nu er blevet til ler. Jeg føler deres arv og visdom i leren og jeg bruger mine hænder til at transformere det og give det en ny form.

arbejdet med udstillingen viser forskellige punkter i min karriere. Udstillingen samler disse fragmenter over tid i et sammenhængende værk og er et nyt start punkt i min karriere.
Udstillingen åbner op leret for tilskueren til at se, opleve og skabe deres egen forståelse”.

[Lene Roehrig Kjær]

MARK

By Lene Roehrig Kjaer

D. 17. oktober – d. 28. november 2014
Fernisering d. 17. oktober @ 16.00

>Invitation


© 2022 LETH & GORI