Elefanthuset fremkaldes

09.04.2017 / Nyheder

Elefanthuset
Elefanthuset. Foto: LETH & GORI

Håndværkerne er tilbage i Elefanthuset efter 120 år. Det indvendige nedrivningsarbejde er opstartet og langsomt kommer husets oprindelige smukke dobbelthøje rum til syne, belyst fra rummenes højtsiddende klerestorie-vinduer. Det er næsten som om huset er kommet i et gigantisk historisk mørkekammer, som fremkalder huset påny med dets særlige karakter og rumlige kvaliteter.

LETH & GORI er totalrådgiver på projektet, som omfatter den indvendige ombygning, istandsættelse og transformation af Elefanthuset til nyt aktivitetscenter for Center for Kræft og Sundhed København (CKSK).
Ombygningsarbejdet er i kompetente hænder hos entreprenøren Jakon og er udviklet i samarbejde med vores gode underrådgivere, Anders Christensen Rådgivende Ingeniører og JL Engineering.
Bestiller er Københavns Kommune, Socialforvaltningen. Bygherre: Byggeri København (ByK).

Aktivitetscenteret vil efter ombygningen rumme to træningssale, omklædningsfaciliteter i forbindelse med træning inde og ude, samtalerum, samt klubhus for mænd – ‘Mænds Mødested’ eller ‘Mens Shed’, hvor kræftberørte mænd under uformelle former kan mødes og udveksle erfaringer.

Det er projektets vision – gennem en transformering af den smukke kapelbygning og i respekt for husets oprindelige håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter og status som bevaringsværdig bygning, at forvandle Elefanthuset til et oplevelsesrigt og stemningsfuldt aktivitetscenter med smukke nye rumligheder, og en performance der på bedste vis understøtter rummenes brug og anvendelse.

Center for Kræft og Sundhed København (CKSK) i De Gamles By i København, er et gratis tilbud til alle personer, som er berørte af kræft. Centret tilbyder rehabilitering med tilbud om kostvejledning, fysisk træning, rygeafvænning og patientundervisning, samt samtaler med psykologer og socialrådgivere.

Se mere her: Transformation of the Elephant House

Og her: Center for Kræft og Sundhed København


© 2022 LETH & GORI