ELEFANTHUSET VINDER ÅRETS ‘STORE ARNE’ 2019

20.01.2019 / Nyheder

Elefanthuset. Foto: Laura Stamer

Transformationen af Elefanthuset til nyt aktivitetscenter og ‘Mænds Mødested’ for Center for Kræft og Sundhed København modtager Arkitektforeningens arkitekturpris ‘STORE ARNE’ 2019. Det er med stolthed og kæmpe glæde, at Elefanthuset modtager en stor pris for et lille projekt.

Den smukke transformation af Elefanthuset er resultatet af det store engagement, tillid, lydhørhed og nysgerrighed, som projektets bygherre i Københavns Kommune, underrådgivere, håndværkere og centerets fremtidige brugere, medarbejdere, ledelse og frivillige støttepersoner, har udvist i projektets tætte dialog og nære samarbejde. Stort tak til alle involverede.

Juryen skriver i sin motivation, at:
‘(…) Projektet viser en eksemplarisk balancering mellem beskedenhed og et selvbevidst, distinkt arkitektursyn. Præcise indgreb med en raffineret materialeholdning gennemsyrer projektet, der trods sit lille omfang formår at give helt nyt liv til huset. Transformationen tilføjer nye funktionelle lag og åbner op til en ny epoke for det gamle kapel.’

Sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, udtrykker stolthed over at projektet får anerkendelse fra Arkitektforeningen:
‘Elefanthuset er et historisk og smukt hus, som er blevet ombygget med stor respekt for det oprindelige kapel. Men endnu vigtigere har ombygningen fra kapel til aktivitetscenter givet huset helt nye muligheder, som kommer nogle af byens mest sårbare borgere til gode.’

Fakta om Arne priserne
Årets Arne blev indstiftet i 2007 af Arkitektforeningens Lokalafdeling København, som også er jury.
Hovedprisen, Store Arne, tildeles udførte værker, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.
Ethvert medlem af Arkitektforeningen har kunnet indstille til Arne-prisen. Juryen, der er består af den lokale ledelse i Arkitektforeningen København, har udvalgt fem kandidater til Store Arne og fire kandidater til Lille Arne.

Læs Arkitektforeningens pressemeddelse her: Vinderen af årets Arne er….
Og se projektet her: Elefanthuset


© 2022 LETH & GORI