Halmtovet V

02.12.2016 / Arkitektur

FOTO | LAURA STAMER
FOTO | STAMERS KONTOR

HALMTORVET V er et lokalt beboerdrevet byrumsprojekt initieret og ledet af LETH & GORI. Projektet søger at udvikle nye fællesskaber i det offentlige rum på Halmtorvet på Vesterbro i København.
Projektet er resultatet af en involverende brugerproces, hvor tegnestuen gennem en række åbne offentlige ’By-saloner’ og innovations-workshops har inviteret bydelens borgere til at deltage med idéer og forslag til udvikling af (nye) fællesskaber og brug af Halmtorvet. Genfortryllelse af Halmtorvet HALMTORVET V omfatter en række midlertidige arkitektonisk nedslag, der i et integreret byrumsmøbel, som for en begrænset periode forvandler byrummet på Halmtorvet og danner ramme om en række nye aktiviteter og mødesteder. Byrumsmøblet omfatter en gadefodboldbane, en økologisk (spiselig) byhave, et langbord, samt langbænke, opholdssteder og mikropladser. Det er intentionen, at møblet for en periode ’smelter’ sammen med byen og fremkalder nye steder for spontane møder og selvorganiserede aktiviteter. Som en del af processen har vi gennemført workshops for elever og elevråd ved Gasværksvejens Skole, deltaget i ’Demokratiets Dag’, afholdt workshops sammen med Folkekøkken Vesterbro og for Københavns Politi, samt åbnet dørene for alle interesserede borgere ifm. åbent-hus arrangement og ’By-salon’ på Absalonsgade 21B.

Projektet er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond, Dreyers Fond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.

 >HALMTORVET V Facebookside

FOTO | LAURA STAMER
FOTO | STAMERS KONTOR
FOTO | LAURA STAMER
FOTO | STAMERS KONTOR
FOTO | LAURA STAMER
FOTO | STAMERS KONTOR

Projekt: HALMTORVET V – midlertidigt byrum på Halmtorvet, København Bygherre: Selvinitieret projekt Type: Midlertidigt offentligt byrum og mødested Program: Økologisk byhave, gadefodboldbane og langbord til fællesspisning Areal: ca. 500 m2 Rådgivere: LETH & GORI i samarbejde med lokale ildsjæle samt Heiner Aldinger Status: Udført 2016.


© 2022 LETH & GORI