Fremtidens Bjärred

Reference: 'Landskapsvy från Skåne', Peter Adolf Persson

Reference: Landskapsvy från Skåne af Peter Adolf Persson

 

Under titlen ’Trädgården’ deltog LETH & GORI i den åbne internationale konkurrence om en ny bydel i den svenske kystby Bjärred. Projektet omfatter 900 nye boliger, herunder ældreboliger, en ny børnehave, by- og haverum, samt rekreative landskabsrum. Forslaget tager udgangspunkt i og bygger til stedet og dets kvaliteter med en ambition om at forene det bedste fra naturen med det bedste fra byen.

 

Existing values

Diagram: værdisætning

 

Ved at tænke den nye bydel som en slags tilbygning til stedets eksisterende landskab, bevares og forstærkes karakteristiske eksisterende landskabelige træk og strukturer og der tilføjes en fortættet og kompakt by, hvor byliv, mødesteder og pladsdannelser sammenvæves med nye innovative byboliger, fælles indre gårdrum og åbne nyttehavelandskaber.

 

Main city square

Plommonplatsen

Illustration of townhouses and the transition between shared and private space

Boligvej med byhuse og overgange mellem offentligt og privat

Section

Snit

Housing typologies

Bygningstypologi: Organisk tilbygningsprincip/entré, karnap, veranda

meeting places

Diagram: Mødesteder

Blue and green structures

Diagram: Blå og grønne strukturer

Section

Snit

Planudsnit: Plommonplatsen, Pileløbet og Cirkelplatsen


Projekt:
 Fremtidens Bjärred År: 2018 Bygherre: Lomma Kommun Type: Åben projektkonkurrence Program: Boliger, børnehave, ældreboliger, landskab Areal: 95.000 m2 Arkitekt: LETH & GORI Team: Uffe Leth, Karsten Gori, René Søby, Talieh Kaveh, Vitus Bjerre og Martin Alexander Meincke Status: Konkurrenceforslag