1. præmie i konkurrence om Almene Boliger i Christiansfeld

09.12.2016 / Nyheder

lethgori_aksonometri_skitse_02_christiansfeld

Sammen med Kent Pedersen, Bauen og Bruun & Möllers har vi vundet den indbudte konkurrence om nye almene boliger midt i den unikke historiske del af Christiansfeld. Projektet omfatter transformation af tre fredede bygninger samt tilføjelse af tre nye byhuse. Projektet ligger midt i bødremenighedens historiske UNESCO Verdensarvsområde med den fredede kirke Salshuset fra 1776 som afgrænsning mod vest og Christiansfelds to hovedakser Lindegade og Nørregade som den nordlige og sydlige projektgrænse.

’Der er ingen tvivl om, at vi har stillet arkitekterne en svær opgave i forhold til at finde balancen mellem moderne boliger og historisk arkitektur. Vi skal bevare Christiansfelds særlige værdier, men samtidig må byen ikke blive et museum, der ikke formår at udvikle sig i takt med tiden. Den balance er vinderforslaget helt sikkert lykkedes med’

Jørn Pedersen, Borgmester, Kolding Kommune
Konkurrencen er organiseret af Boligforeningen Domea i samarbejde med Kolding Kommune. Vi ser frem imod arbejdet med at realisere projektet sammen ned bygherren, myndighederne og lokalsamfundet.

>Se projektet her
>Dommerbetænkning


© 2022 LETH & GORI