Strømme og Strukturer

05.08.2020 / Nyheder, Udstillinger

Strømme og Strukturer / Rotunda III – Johansen Skovsted Arkitekter & Steffen Levring – Udstillingsåbning og boglancering fredag d. 14. august kl. 16-20.

Udstillingen
Johansen Skovsted Arkitekter har arbejdet sammen med kunstner Steffen Levring om at genbesøge to af tegnestuens projekter. Både pumpestationerne langs Skjern Å og udsigtstårnet på Tipperne er omdrejningspunktet i udstillingen Strømme og Strukturer samt i bogen Rotunda III – Johansen Skovsted Arkitekter som udkommer på dagen.

Steffen Levring har specifikt til udstillingen lavet et nyt værk baseret på de iboende lyde i de to byggede projekter. Levring har optaget på stederne i Vestjylland ved hjælp af bl.a. kontaktmikrofoner. I værket på udstillingen bliver lydene afspillet ved hjælp af kontakthøjttalere. På den måde fremmaner lydværket ellers svært tilgængelige dimensioner af de to projekter, og benytter samtidig udstillingsrummet med dets vinduer, gulv og loft som en membran for de transmitterede frekvenser. Lydværket er i udstillingen i dialog med detaljerede 1:10 og 1:20 modeller.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Rotunda III
Rotunda er en ny bogserie der belyser den aktuelle skandinaviske arkitekturscene, igennem særlige projekter fra udvalgte tegnestuer. Rotunda III – Johansen Skovsted Arkitekter er tredje bog i serien og omhandler Tipperne Fuglereservat og Skjern Å Pumpestationer.

Trema Förlag. Redaktør og redigering: Dennis Hankvist, 184 sider, rigt illustreret, danske og engelske tekster, 230×300 mm, printet i 500 eksemplarer. Bogen sælges på udstillingen.

Bogen er støttet af Dreyers Fond og Realdania.

Sted
Udstillingen vises i LETH & GORI’s udstillingsrum på Absalonsgade 21B, Vesterbro. Efter åbningen er udstillingen åben på hverdage 10-17 indtil 25. september.


© 2022 LETH & GORI