DIATOMÉERNE PÅ FUR UDSTILLET PÅ VRÅ-UDSTILLINGEN

02.08.2017 / Nyheder

Vrå-udstillingen. Photo: LETH & GORI
Vrå-udstillingen. Foto: LETH & GORI

Efter en invitation fra kurator og arkitekt Christina Capetillo, gæster LETH & GORI og Reiulf Ramstad Arkitekter dette års Vrå-udstillingen i Nordjylland, med en  1:50 skala-model af Diatoméerne på Knudeklinten på Fur.

Modellen måler 5.5 x 1.55 m og er i sig selv formet i en landskabelig proces, der ligner det danske landskabs dannelse. Langsomt er 40 stratificerede kalke-ark aflejret ovenpå hinanden i skabelsen af Knudeklintens klinter, moræne- og molerlandskab, bakker og dale. Et landskab formet på den ene side af Limfjorden kræfter og på den anden side af menneskets udgravning efter moler. Lige så højt som Knudeklinten rejser sig over havet og stranden, lige så dybt har mennesket gravet sig ind i moleret.
På toppen af landskabet er der afsat tre fritliggende objekter i landskabet – tre diatoméer i corten-stål, der hver især knytter en særlig oplevelse til stedet eller stedets historie. Diatoméerne er bundet sammen af trædestier, der inviterer til en vandring henover Knudeklinten.

Projektet er en del af Realdanis og Naturstyrelsens kampagne ‘Steder i Landskabet’, som fejrer 10 unikke steder i det danske landskab.

På Vrå-udstillingen har Christina Capetillo inviteret i alt fire Nordjyske landskabsprojekter udover Knudeklinten på Fur, nemlig Rubjerg Knude Fyr, Solnedgangspladsen i Gl. Skagen og Hanstedreservatet. Gæsteudstillingens stedbundne tema åbner op for en ny diskussion omkring vores syn på det danske landskab. Højt til loften og langt til horisonten!

Vrå-udstillingen er en kunstnersammenslutning af billedkunstnere og arkitekter.
Diatoméerne på Knudeklinten på Fur er resultatet af et nært samarbejde mellem LETH & GORI og Reiulf Ramstad Arkitekter.

Se mere her: Vrå-udstillingen
Og se LETH & GORI and Reiulf Ramstad’s FUR projekt her: Fur

Photo: LETH & GORI
Foto: LETH & GORI
Photo: LETH & GORI
Foto: LETH & GORI
Photo: LETH & GORI
Foto: LETH & GORI
Photo: LETH & GORI
Foto: LETH & GORI


© 2022 LETH & GORI