LIVSRUM HERLEV

22.06.2017 / Arkitektur

Modelfoto

LETH & GORI’s forslag i den indbudte konkurrence til Livsrum Herlev med titlen ‘Huset mellem træerne’ er styret af en omsorg for stedet, miljøet og konteksten. Af kærlighed til naturen, ansvarlighed overfor vores omgivelser og af et stærk engagement i de mål og visioner, som Kræftens Bekæmpelse og Realdania sammen har opstillet for kræftrådgivningscentrene.

Koncept diagram - 'først var træerne'
Koncept diagram

Først var træerne. Det er en grundlæggende og afgørende værdi i vores forslag, at vi er opmærksomme på, at det sted vi bygger, ikke er tomt. Tvært imod er stedet – byggefeltet – allerede ‘beboet’ af træerne, som fylder det med identitet, rumlig karakterfuldhed, historie og liv.
Imellem træerne opfører vi Livsrummet som en lille landsby. Fire huse i alt, bundet sammen af et imødekommende fællesrum, som omfavner kræftrådgivningens aktiviteter og daglige liv.

Situationsplan
Situationsplan

Træernes rum og det sted de markerer, gør vi til Livsrummet vigtigste rum og sted. Kræftrådgivningens nye bygningsanlæg beskytter et indre fællesrum og en åben gårdhave i husets hjerte, i én vældig [og varm] omfavnelse.
Vi tænker kræftrådgivningen som en landsby – som et inkluderende fællesskab hvor de enkelte huse og fælleszonen, tilsammen danner en åben og karakterfuld ramme om kræftramte, deres pårørende, frivillige og medarbejdere. Således skabes et trygt sted – en overskuelig base og et udgangspunkt for at gå på opdagelse i hele huset.

Skitse - Livsrummet set fra nord
Skitse – Livsrummet set fra nord
Fællesrum - skitse
Fællesrum – skitse

Projektet er udviklet i samarbejde med Daurehøj Erhvervsbyg, Hundsbæk & Henriksen Ingeniører og FOLMER Studio.

Stueplan
Stueplan
Interiør - café/ indgang
Interiør – café/ indgang
Interiør
Interiør – bibliotek/ gårdrum
Space catalogue
Rumkatalog
Visualisering - oversigt
Visualisering – oversigt
Visualisering - indgang
Visualisering – indgang
Modelfoto
Modelfoto
Modelfoto
Modelfoto
Modelfoto
Modelfoto

Projekt: Livsrum Herlev  År: 2017  Bygherre: Kræftens Bekæmpelse/ Realdania Type: Indbudt 2-faset totalentreprisekonkurrence Program: Kræftrådgivningscenter Areal: 1.035m2 Arkitekt: LETH & GORI  – Karsten Gori, Uffe Leth, David Hugo Cabo, Fabian Reiner, Talieh Kavah og Martine Seedorf  Samarbejdspartnere: Daurehøj Erhvervsbyg, Hundsbæk & Henriksen og Folmer Studio Status: Afsluttet


© 2022 LETH & GORI