KØBENHAVNS MUSEUM

26.01.2021 / Arkitektur

Foto: Adam Mørk

Museet i byen / Byen i museet

Københavns Museum slog i februar 2020 dørene op til arkitekt Hans J. Holms fredede bygning i Stormgade 18.

Forvandlingen er sket i et rigt tværfagligt samarbejde, hvor bygningen betragtes som genstand på lige fod med udstillingernes øvrige artefakter.
Arkitektoniske og historiske værdier er genfremkaldt, gennem nøje udvalgte tilføjelser, ombygninger og tilbageføringer, med afsæt i omhyggelige bygningsarkæologiske undersøgelser.
Husets sale og rum vækkes til live gennem en reversibel og reflekterende udstillingsarkitektur og stedsspecifik lyssætning, der balancerer det rationelle og det poetiske, med udgangspunkt i bygningens detaljerigdom og stærke håndværkstradition.

Således har ambitionen været at invitere Københavnerne og byens gæster indenfor til et museum af en høj arkitektonisk og oplevelsesmæssig kvalitet.

——————-

Sammen med vores gode kollegaer og samarbejdspartnere Rørbæk og Møller Arkitekter, har LETH & GORI stået i spidsen for det omfattende restaureringsarbejde.
LETH & GORI har leveret projekteringsledelsen, været sagsarkitekt, koordineret brugerprocessen og leveret arkitekttilsynet på pladsen.

Den smukke nye udstillingsarkitektur er designet af JAC Studios.

Lysdesign: Fortheloveoflights
Ingeniørrådgivning: Hundsbæk & Henriksen.
Konservator: Nationalmuseet
Farvesætning: Københavns Konservatorer v/ Anne Simonsen

Projektet er resultatet af en længerevarende og inspirerende designproces gennemført i tæt samarbejde med Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Kunst og Historie og Byggeri København (ByK).

Se billeder fra restaurerings- og ombygningsarbejdet her: Københavns Museum

Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk

© 2022 LETH & GORI