POLYCHROMIC SPACE UDSTILLINGSÅBNING

05.11.2021 / Nyheder

Vær med når vi åbner udstillingen Polychromic Space af arkitekterne Eva Storgaard og Marjan Michels d. 19. november kl. 16 – 20.

Udstillingsprojektet er en refleksion over brugen af farver i rum. Med udgangspunkt i ideer og grænseoverskridende farvesætning udført af kunstnere og arkitekter fra 1920-1930’erne som Carl Petersen, Le Corbusier, Alberto Sartoris, Piet Mondriaan, Theo van Doesburg og Jozef Peeters transformeres udstillingsrummet i Absalonsgade 21B til et polychromatisk laboratorium.

Projektet viser at rumoplevelsen kan formes ved hjælp af brugen af farver. Det illustrerer, hvordan dimensioner såsom højde, dybde, afstand og nærhed visuelt kan bearbejdes og orkestreres således at de rumlige konturer billedligt talt opløses – og hvordan farver kan forvandle statiske overflader til plastiske, dynamiske udtryk.

Kompositionen af farvefladerne udspringer af rummets eksisterende elementer. På denne måde bliver de stedsspecifikke kendetegn og detaljer afgørende komponenter for den endelige rumlige oplevelse.

Polychromic Space er skabt af arkitekterne Eva Storgaard (DK) og Marjan Michels (BE).
Udstillingen er åben mandag—fredag 9:00—17:00 til 15. januar 2022

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

>Invitation


© 2022 LETH & GORI